Petek, 28 Avgust 2009

Tajkunizacija Palače Kolizej, Vlada Republike Slovenije

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

NADALJEVANJE tajkunizacije kulturne dediščine, spomenika Palače Kolizej se prenese v vladno proceduro z nastopom Ministrice za kulturo, Majde Širca Ravnikar.

MESTNI SVET MOL JE 20. OKTOBRA 2008
sprejel ODLOK o spremembi Odloka o razglasitvi spomenikov naravne in kulturne dediščine … (Ur. l. RS, št. 105/08) – v nad. sprememba odloka.

STROKOVNI SVET ZVKDS JE 3. NOVEMBRA 2008
sklenil, da mora ZVKDS začeti pritožbeni postopek zoper spremembo odloka, saj ne upošteva strokovnih izhodišč in navodil ZVKDS in da se preveri vloga skupnih služb ZVKDS (glej: sklep-sveta-zvkds.bmp).

V SVOJSTVU SVETNIKA MS MOL (IN DRŽAVLJANA) SEM 11. NOVEMRA 2008
pozval dr. Vaska Simonitija, Ministra za kulturo za nadzor nad spremembo odloka skladno določilom 64. člena Zakona o državni upravi in 88.a člena Zakona o lokalni samoupravi (glej: nadzor-nad-6-tocko-21-seje-ms-derazglasitev-kulturnega-spomenika-palaca-kolizej.doc).

DR. VASKO SIMONITI JE 18. NOVEMBRA 2008
poslal županu MOL, g. Zoranu Jankoviću »Poziv na odpravo nezakonitosti (št. 060-4/2008/2)«.pdf, ki bi jih moral odpraviti Mestni svet MOL.

G. ZORAN JANKOVIĆ NI V ROKU 15 DNI
po 20. novembru 2008, datumu prejema »Poziva na odpravo nezakonitosti« sklical (izredne) seje Mestnega sveta MOL, s čemer je prekršil pravice in dolžnosti Mestnega sveta MOL oz. njegovih članov odločati o pozivu ministra (glej: kazenska-ovadba-dopolnilo-st-1-kolizej.doc).

URGENCO 22. JANUARJA 2009
sem poslal Ministrstvu za kulturo (glej: urgenca-mk-in-vlada-rs-nadzorovana-odstranitev-kolizeja.doc), da izpolni svojo obligacijo predlagati Vladi RS, da zahteva začetek postopka pred Ustavnim sodiščem RS za oceno skladnosti spremembe odloka z Ustavo RS in ZVKD-1 vključno z zadržanjem izvrševanja spremembe odloka, ker z njeno izvršitvijo že nastajajo večje motnje v izvrševanju kulturnovarstvenih nalog Mestne občine Ljubljana (v vednost: Vlada RS, Odbor DZ za kulturo, šolstvo, šport in mladino).

KABINET PREDSEDNIKA VLADE RS JE 31. JANUARJA 2009 odstopil dopis Nadzor nad nezakonitostjo mestnega odloka o “nadzorovani odstranitvi Palače Kolizej” pristojni ministrici v nadaljno obravnavo, s prošnjo, da z odgovorom na mojo urgenco seznani tudi Kabinet predsednika Vlade RS (glej: kolizej-odstop-ministrici.pdf).

MINISTRICA DO DANES NI ODGOVORILA,
ni pa tudi opravila uradne dolžnosti, ministrstvo ni ukrepalo v svoji pristojnosti iz točke II. in VI., namesto tega pa se je ministrica sporno javno zavezala županu MOL, Zoranu Jankoviću, da bo ministrstvo v februarju 2009 izdalo odločbo, s katero bo dovolilo odstranitev stavbe Kolizeja. Ker je s tem onemogočila ukrepanje države in drugih subjektov v prid varstva kulturne dediščine, ki je v javno korist, podajam zoper ministrico Majdo Širca Ravnikar kazensko ovadbo za zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic po določilih 257. člena Kazenskega zakonika – KZ-1 (glej: kazenska-ovadba-ministrica-v-vladi-kolizej.doc).

 

 

 

Prebrano 5066 krat Nazadnje urejano na Torek, 09 September 2014 10:26

Naša spletna stran uporablja piškotke, s katerimi dosežemo boljše delovanje, obiskovalcem nudimo preprostejše brskanje po strani ter zagotavljamo celostno delovanje. Piškotki ne vsebujejo osebnih informacij posameznika. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

EU Cookie Directive Module Information