Ponedeljek, 02 Julij 2007

Rop na Magistratu – 2 (Žurnal, “MESTNI SVETNIK”)

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Župan komunalni denar troši za »urejanje« vrtičkov in vrtičkarjev.

»Naša Stvar« nadaljuje ropanje mestne substance tudi s poletnim kadriranjem (afera SIB – predsedniški Mitja Gaspari; afera dokapitalizacije GR – predsednica LDS Katarina Kresal; afera Holding – Janez Kopač v Zares), njena ljubljanska izpostava Zoran Janković pa zlorablja MOL za »legalizacijo« tega početja.

Vzporedno, ko je v Centru ustvaril nov komunalni deficit – ko investitorji (Šumi, KD Group tudi s pomočjo izpraznjene opozicije SDS) ne plačujejo komunalnega prispevka, okolico obremenjujejo s parkirnim deficitom, za zasebne garažerske uvoze-izvoze prevzemajo javno dobro, ceste in ukinjajo linije javnega potniškega prometa -, v cca 50-ih stanovanjskih soseskah snuje nove komunalne deficite, ropa tako mesto kot etažne lastnike, čeprav bi moral sanirati že plačane a ne izvedene komunalne ureditve, parcelacijske načrte in pogoje za ZK-vpis cca 60.000 lastnikov na funkcionalnih zemljiščih.

Nazadnje v BS3, kjer manjkajo tisoči parkingov, v Dravljah, kjer niso dograjene cele ceste (Vodnikova) in ploščadi s parkirišči pod njimi, MOL pa je pravni naslednik Sklada stavbnih zemljišč. V te soseske tlači nova stanovanja, celo stolpnice, ki še zase ne dosegajo komunalnega standarda izpred 30-ih let, kaj šele evropskih standardov za nazaj in za naprej.

Komunalni denar troši za »urejanje« vrtičkov in vrtičkarjev, pa tudi »nakup« že plačanih cest. O namenu ropanja mestnega Holdinga naslednjič!

Prebrano 4144 krat Nazadnje urejano na Petek, 12 September 2014 11:37

Naša spletna stran uporablja piškotke, s katerimi dosežemo boljše delovanje, obiskovalcem nudimo preprostejše brskanje po strani ter zagotavljamo celostno delovanje. Piškotki ne vsebujejo osebnih informacij posameznika. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

EU Cookie Directive Module Information